23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Person Temperaturscreening – Vad är viktigt att förhålla sig

| Medlemsnyhet | Företag Elma Instruments AB

Elma Instruments har många års erfarenhet i rådgivning och användande av termisk utrustning. Vi representerar de ledande producenterna på marknaden, och har stor och dokumenterad kompetens, när det gäller temperaturscreening av personer.

Elma Instruments har många års erfarenhet i rådgivning och användande av termisk utrustning. Vi representerar de ledande producenterna på marknaden, och har stor och dokumenterad kompetens, när det gäller temperaturscreening av personer.

Behoven och önskemålen om temperaturscreening av personer stiger kraftigt i samband med ökat fokus och säkerhet för att undvika smitta i privata företag, butiker, offentliga byggnader, fritidsföreninger, gym osv. Exempelvis kan Person Temperaturscreening uppsatt i områden, där det kommer kunder, ha både en trygghetsskapande och reell förebyggande effekt.

När man skall välja utrustning för temperaturscreening, skall man värdera vad målet är med mätningen. Är det för att ge åtkomst till ett område, registrering av mätningar för internt bruk, preventivt bruk eller andra grunder. Beroende på öneskemål och behov, hjälper vi dig med att hitta rätt utrustning till den önskade lösningen.

Kroppens ”yttre” temperatur, kan variera upp till flera grader, beroende på ålder, dygnsrytm och omgivningstemperatur. Kommer man t.ex. direkt utifrån i kallt väder, eller direkt från en varm bil, påverkar det  kroppens temperatur och därmed temperaturmätningen.

Alla ”Non-contact” temperaturmätinstrument bygger på  samma princip – en infraröd sensor. Skillnaden ligger i hur många ”pixlar”, alltså antalet mätpunkter, instrumentet har och hur noggrannt instrumentet är. Så ett system med många pixlar mäter alltså mer noggrannt på ett litet område av kroppen, än ett system som mäter en spottemperatur med få pixlar.

Eftersom ingen termisk utrustning kan mäta den invändiga kroppstemperaturen, kommer det alltid finna förhållanden, som skapar osäkerhet vid mätning av hudens yttemperatur, oberoende av vilken mätmetod man använder. Den mest noggranna ytmätningen utförs genom att mäta temperaturen vid ögats tårkanal. Det är ett litet område, som därför kräver en termisk sensor med många pixlar. Med andra ord är det nödvändigt att konstatera behovet, så du använder rätt utrustning för att uppnå den noggrannhet du har användning för.

Elma Instruments kan leverera utrustning för all behov av person temperaturscreening, oavsett om det rör sig om scanning av en eller flera personer samtidigt, och om scanningen skall användas till åtkomstkontroll, registrering eller båda.

Önskar du mer information om temperaturscanning eller ett förslag på lösning, kontakta Elma Instruments för närmare information.

 Se mer på www.elma-instruments.se eller ring på 08-447 57 70

Medlemsnyhet

Företag
Elma Instruments AB

Pepparvägen 27
123 56 Fasta
Sverige
Elma Instruments AB

Bilder och video

Elma Instruments Elma Vision

Sänd till en kollega

0.094