23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Därför ska du överväga köpa en äldre modell av Samsung Galax

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När Samsung Galaxy S9 och dess syster Samsung Galaxy S9+ kom ut 2018 tyckte de flesta att de var en klar förbättring jämfört med sina föregångare.

Året efter kom så inte mindre än fyra versioner av Samsung Galaxy S10, och trots att det på många sätt var ännu ett steg framåt mot den perfekta mobilen, så finns det orsaker att fundera på om du inte i alla fall ska ha en S9-a, om du sitter och behöver en ny telefon. Vi tittar igenom de olika orsakerna till varför Samsung S9 kan vara en både kvalitetsmässig, men framförallt ekonomiskt och miljömässigt bättre val.

Operativsystem och prestanda
Både S9 och S10 kör operativsystem som tillverkats av Samsung Electronics. Samsung Galaxy S9 har operativsystemet Android 8.0 "Oreo" och Samsung Galaxy S10 har uppdaterat med Android 10. Även om 10: an fått bra kritik så är det inte anmärkningsvärt bättre än 9:an. Minnet är dock större, du kan få dubbelt eller mer minne i de olika modellerna från 2019 än i de tidigare.

Kamerafunktioner S9 vs s10
 S9 hade en enkel 12-megapixel lins men på S10 får du fler kameror på baksidan. Mottagningen när S10 kom ut med den nya kameran var mycket positiv, men samtidigt höjdes kritiska röster om att det trots allt inte var så stor förbättring jämfört med S9:ans kamera och bildkvalitet.

Skärmstorlek
Eftersom du kan få fyra modeller med S10 så kan du både få större och mindre skärm än S9, allt utifrån dina önskemål. Du har även en fingeravtrycksensor på S10 som i de flesta modeller sitter på baksidan, vilket det är delade meningar om det är positivt eller inte. Oavsett vilken modell du väljer så får du genom att välja en Samsung telefon en av de bästa skärmar på marknaden i Android telefoner.

Batteriet
I batteritid vinner s10, i alla fall om du bara tittar på antal timmar som du kan ha mobilen igång utan att sätta den till laddning. Men batterierna blir också större och tyngre i de senare modellerna. Det betyder också något vilka av mobilens funktioner som du har körande hur länge du kan tillåta dig att vänta med att sätta i sladden i väggen. I Galaxy S10 finns det många funktioner som är rätt tunga och drar mycket batteri och som du ska gå in manuellt och sätta på paus för att få det ultimata batteriläget. Redan Galaxy S9 gav över 11 timmar att surfa på vid behov innan kameran dog, så frågan är om du behöver mer?

Samsung Galaxy S9 – mobilen som du tar med ut på äventyr
Flera av Samsung Galaxy modeller klarar både damm och vatten till en rätt imponerande grad. S9 klarar att vara under en och en halv meter färskvatten i 30 minuter. Det betyder dock inte att du ska chansa att ta med den när du ska snorkla utan extra skydd, men du kan absolut känna dig säker om du ska ut på en fjällvandring, även om det börjar regna och blåsa.

Ekonomi och tänk på miljön!
När S10 kom ut så fick Galaxy en fin uppdatering, men frågan är om den är stor nog att du inte ska överväga pris vs prestanda. Om du är en av dem som sitter med en Galaxy S8 som du vill byta upp så ska du först ta en titt på S9 innan du väljer den dyrare s10. Om du jämför de två ligger skillnaden så marginellt att du bör överväga att göra ett fynd och hitta en bra Galaxy S9 först, varför inte en begagnad?

Kom ihåg att göra ditt för miljön och vända utvecklingen i samhället. Mobiltelefontillverkningen är en av de värsta miljöskurkarna och vi bör därför göra vårt bästa för att tillvarata våra resurser!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.047