23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Rosterplattor med lägre livscykelkostnad och ökad hållbarhet

| Medlemsnyhet | Företag Ferroman Engineering AB

”Rosterplattorna från Ferroman har en livslängd som är upp till fyra gånger längre än ordinära plattor. För oss har det inneburit klara fördelar. Jag tänker både på den lägre livscykelkostnaden samt att vårt underhåll blivit betydligt enklare.”

Det säger Fredrik Rosengren, service- och underhållschef på Landskrona Energi.

”Mitt ansvar är att anläggningen är i bästa skick, arbeta förebyggande och se till att vi levererar den värme vi skall. Då spelar såklart de komponenter vi väljer i kraftvärmeverket en avgörande roll, fortsätter Fredrik.”

 Ett lyhört och personligt kundfokus

”Jag fick kontakt med Ferroman i samband med en branschträff. Redan tidigt i samarbetet upplevde jag dem som lyhörda och lätta att ha att göra med. Ferroman är duktiga på att hitta lösningar och produktutveckla. För oss är det viktigt.

Ferroman föreslog tidigt att vi skulle testa deras legerade rosterplattor i kraftvärmeverket. Och det har vi aldrig ångrat. Vi slipper att gå in och byta plattor så ofta som tidigare. Det sänker våra kostnader rejält, säger Fredrik.”

Fortsatt produktutveckling

”Just nu har vi ett gemensamt projekt där vi utvecklar plattornas form för att ytterligare förbättra lufttillförseln och förlänga livslängden. Jag tror att vi inom kort kommer att kunna få bort ett av våra årliga rensstopp. Och med tanke på att ett stopp normalt innebär ett bortfall i värmeproduktion på upp till två dygn, kommer vi att kunna sänka våra kostnader med stora belopp. Det ser mycket lovande ut, avslutar Fredrik.”

Energiknuten är Landskronas kraftvärmeverk som producerar lokal fjärrvärme och lokal el. Energiknuten är också en offentlig symbol för hela Landskrona med sin skorsten – Non CO2 – formad efter konstnären och poeten Carl Fredrik Reuterswärds berömda knut.

 Foto Landskrona Energi: Leo Erdfelt

Medlemsnyhet

Företag
Ferroman Engineering AB

Carlbergsgatan 1
402 27 Göteborg
Sverige
Ferroman Engineering AB

Kataloger mm.

Sänd till en kollega

0.062