23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RS Components lanserar en serie kompakta industriella kontaktdon för hög överföringshastighet

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Kompakta och robusta kontaktdon för dataöverföring sparar utrymme jämfört med RJ45-kontaktdon.

London, Storbritannien, 6 juni 2019 – RS Components (RS), handelsmärket för Electrocomponents plc (LSE: ECM), har introducerat en mycket robust serie kontaktdon för industriella tillämpningar. ix Industrial™-serien från Hirose Electric uppfyller alla krav för tillämpningar med begränsat utrymme och hanterar signalöverföringshastigheter på upp till 10 gigabit/sek.

Serien ix Industrial™ passar en rad olika industritillämpningar, t.ex.  fabriksautomation, industrirobotik, servoförstärkare och PLC-enheter. Utöver möjligheten att spara plats på kretskortet med upp till 75 % jämfört med traditionella RJ45-kontaktdon, stöder den nya Hirose-serien CAT5e-kablar (1 Gbit/s) och CAT6A-kablar (10 Gbit/s) och har ypperlig EMI-skärmning och ESD-skydd.

Serien som uppfyller IEC-standarden IEC PAS 61076-3-124 ger möjlighet att koda kontaktdonen för Ethernet- och icke-Ethernet-tillämpningar för att undgå sammanblandning. Typisk elektrisk prestanda är märkström på 1,5 A för samtliga 10 kontaktanslutningar med 3 A-kapacitet på fyra av anslutningarna, märkspänning på 50 V, 5 000 sammankopplingscykler och driftstemperatur mellan -40 och +85 °C.

Uttagen kan monteras på kretskort med delningsavstånd på endast 10 mm, vilket möjliggör en tät placering sida vid sida. Kontaktdonet är konstruerat som en komplett enhet bestående av skärmande hus, klickfäste för kabelkontaktdonet som ger en säker förbindelse och lödanslutningar för signalanslutningarna. Kontaktdonet monteras direkt på kretskortet via hålmonterade lödben på huset för bättre hållfasthet.

Kontaktdonsserien Hirose ix Industrial levereras nu från RS i EMEA-regionen.

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Sänd till en kollega

0.047