23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Problem i industriella nätverk eller bussystem.

| Medlemsnyhet | Företag Mattias Lindh Automation AB

Vi kan hjälpa dig att komma tillrätta med problem i industriella nätverk och bus-system. Genom produkter och metoder för att kontrollera och mäta kvaliteten. Permanent eller vid behov.

Lindh Automation är auktoriserad partner till Indu-Sol GmbH och ansvarar för kunder i Norge, Sverige och Danmark.. Vi kan hjälpa dig att säkra kvaliteten i dina industriella nätverk och bus system.

En Livscykel för ett industriellt nätverk, hur förebygga fel?

#1
När en maskin sätts i drift vid tidpunkt 0 – så dröjer det en viss tid innan första felet inträffar. Detta då nätverks kvaliteten sjunker med tiden. Att kvaliteten sjunker beror på problem såsom kablage, åldrande kontaktpunkter, åldrande moduler, störningar från nya installationer mm.

#2
Felen gör att kommunikationen slutar att fungera, vi når kritisk zon. Man löser problemet men efter en tid dyker ett nytt problem upp som löses, osv.

#3
Det som vi ser när vi är ute och mäter är att väldigt få börjar på 100% nätverks kvalitet vid start, utan snarare 70%, varför då?

#4
Genom att mäta och göra analyser i uppstarts fasen, kan man säkerhetsställa att man ligger på 100% från början. Detta medför att första felet inträffar senare. Det är också att rekommendera att man utför mätningar före och efter ombyggnader i nätverket.

#5
Genom att bygga in permanent övervakning tar man det ett steg längre, detta genom att införa en varningsnivå. Inom varningsnivån fungerar kommunikationen, men det finns störningar. Dessa störningar är en gråzon som inte normalt detekteras av styrsystemen. Alla moduler visar fortfarande grönt.

#6
Genom att mäta vid uppstart börjar man på en kvalitetsnivå på 100%, när kvaliteten sjunker till varningsnivån så detekterar våra produkter detta, information kan skickas via mejl eller via annan typ av indikering till Underhållspersonal. Dessa kan då utföra förebyggande underhåll på de svagare delarna i nätet, innan man når kritisk nivå. Nätverket är alltid i drift utan kritiska störningar. Utan produktionsbortfall.

Köper du utrustning eller ombyggnader av utrustning till din fabrik?
Som köpare av produktionsutrustning som innehåller industriella nät eller bussystem, bör du kräva dokumentation som visar att nätverket fungerar som det skall vid övertagandet. Du skall också se till att leverantören har byggt in möjlighet till att mäta och felsöka i anläggningen. Är det en kritisk del av din produktion bör du kräva att permanent övervakning installeras. Kontakta Lindh Automation om du vill ha hjälp med hur du bör specificera detta i din upphandling, vi kan också hjälpa dig att kontrollera nätverk innan godkännande. Indu-Sol gör detta till flera kunder i Tyskland idag, tex Volkswagen, BMW. MAN m.fl. Man har också tagit fram kundanpassad dokumentation Tex: PROFINET, PROFIBUS Specifikation, som används vid upphandlingar.

 Är du en leverantör?
Utför du ombyggnader/tillbyggnader i industriella nätverk hos kund? Då bör du för din egen skull mäta nätverkets kvalitet innan du påbörjar ombyggnaden. På det sättet kan du snabbt konstatera om det finns fel innan man du påbörjar arbetet. På det viset slipper man bli ansvarig för saker som man inte rår för i samband med ombyggnader. Likaså kan man visa att allt fungerade när man lämnade kunden. Utan dessa data så uppstår det lätt konflikter om något går snett.

Kontakta gärna Lindh Automation för mer information. Vi har lösningar för alla olika bussystem i stora eller små nätverk. Vi kan också hjälpa dig med utbildning, felsökning, utvärdering och kontrollmätning.

Vi kommer gärna till er och demonstrerar våra produkter och berättar hur vi kan hjälpa dig.

Ha en bra dag.

Mattias Lindh.
mattias@lindhautomation.com
070-5122705

Indu-Sol Web
Linkedin post


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Mattias Lindh Automation AB

Åsgatan33
282 32 Tyringe
Sverige
Mattias Lindh Automation AB

Bilder och video

PROFINET Diagnostic DUOPROFIBUS QualityPROmanage NTPB-Q OneEthertestPROline testPNMAII - MeasuringPoint

Sänd till en kollega

0.062