23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RS Components introducerar Renesas Synergy™ S5D3-mikrokontroller och -utvecklingskort för IoT

| Medlemsnyhet | Företag RS Components A/S

Kostnadseffektiv mikrokontroller med allmänna funktioner för utveckling av strömsnåla IoT-enheter

Maj 2019 – RS Components RS meddelade man lagerför den nyligen lanserade Renesas Synergy™ S5D3-mikrokontrollern och -utvecklingskortet. Med hjälp av utvecklingssatsen TB-S5D3 kan konstruktörer utvärdera, utveckla och IoT-enheter som är baserade på Renesas Electronics nya familj med mikrokontrollrar S5D3 på ingångsnivå.

Synergy-mikrokontrollen R7FS5D37A3A01CFP levereras i en LQFP-kapsel med 100 anslutningar. Den är kompatibel med andra mikrokontrollerfamiljerna S5D5, S5D9 eller S7G2, vilket gör det enkelt att uppgradera en konstruktion för att tillgå ytterligare funktioner, få mer minne eller högre prestanda.
Mikrokontrollen R7FS5D37A3A01CFP passar för en mängd olika användningsområden som industriautomatisering, byggnadsautomatisering, kontorsautomatisering samt smart mätutrustning och andra styrningsbaserade användningsfall.

Mikrokontrollen är avsedd för användningsområden där ingen grafikacceleration och inga Ethernet-anslutningsfunktioner i chippet krävs, men där mikrokontroller med höga prestanda till lågt pris krävs. R7FS5D37A3A01CFP och TB-S5D3 har en Arm® Cortex®-M4F-processorkärna på 120 MHz med avancerad säkerhet, 512 kB flash-minne och 256 kB SRAM-minne. S5D3-mikrokontrollerfamiljen är baserad på den mycket effektiva 40 nm-processtekniken och har stöd för SPP (Synergy Software Package), vilket gör det enkelt för konstruktörer att arbeta med de olika Synergy-mikrokontrollrarna.

Utvecklingssatsen TB-S5D3 har ungefär samma egenskaper som den befintliga TB-S5D5-satsen, t.ex. samma mått som de andra korten i S5-serien. Kortet har bland annat följande funktioner: stiftlister för enkel åtkomst till alla mikrokontrollersignaler, enkel felsökning med hjälp av Segger® J-Link-felsökaren på kortet, olika alternativ för expansionsmoduler, inklusive USB- och Pmod™-enheter. Detta gör det enkelt att ansluta till många enheter för användarinteraktion, som kapacitiva omkopplare eller displayer.

Synergy-mikrokontrollern Renesas R7FS5D37A3A01CFP och utvecklingssatsen TB-S5D3 är nu tillgängliga från lager.

Renesas Synergy är ett varumärke som tillhör Renesas Electronics Corporation.

Medlemsnyhet

Företag
RS Components A/S

Nattergalvej 6
2400 Köpenhamn
Danmark
RS Components A/S

Sänd till en kollega

0.14