23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bilbranschen rustar upp för datasäkerhet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Aktörer inser allt mer innebörden av en god och genomtänkt säkerhet när det kommer till IT och data.

Läckor, intrång och virus i form utav krypteringar som låser information mot sin som ägs av själva användaren blir allt vanligare, och med tanke på att användningen av datorer och digitaliseringen överlag blir effekterna och de potentiella riskerna massiva. Det är en risk man helt enkelt inte vill ha längre, och därför rustar man upp. Inom bilbranschen har det blivit särskilt intressant på sistone. Denna bransch, som länge fungerat utan någon särskilt kontakt till datorer och liknande utan mycket mer på en vardagsnära nivå, har insett vilka faror som lurar på internet. Hackare och andra digitala våldgästare blir allt mer intilligenta, och skyddet utvecklas i lite mer långsam fart därefter.

Hackade bilar är ett nytt fenomen
Inte länge har smarta bilar funnits på marknaden. Och inte länge har de funnits där förrän man insett att det finns ett intresse för att hacka dem. Idag är detta ett helt nytt fenomen som man inte riktigt kunnat förutse från början. Det kan bli rentav trafikfarligt, men det största hotet vad gäller hackade bilar är det hot som detta för mot ägarens integritet och även, såklart, i form av förlust av egendom. Nyligen har en lyxmodell ifrån Nissan utsetts vara den allra mest sårbara bilmodellen vad gäller datasäkerhet. Detta beror på att samtliga funktioner – så som bluetooth och andra smarta funktioner samt bilens motor och bromsar samsas på samma nätverkssystem. Det gör just detta utsatt, och ett intrång betyder tillgång till samtliga funktioner. Medan dessa funktioner i dagsläget fortfarande är nya, har man både upprättat en lista över mest och minst säkra bilmodeller och dess datasäkerhet, och jobbar på att lösa dessa nya problem som uppstått.

Smarta bilar till bättre priser
Skoda är en av de biltillverkare som prisats för sin datasäkerhet. Skoda Karoq finns i dagsläget ute på smarta tjänster som kostnadsfritt ger dig en bild utav var du finner din modell billigast. Oavsett vart du bor i landet finns den nämligen att finna till försäljning – ny eller begagnad till varierande priser och skick. Välj en Skoda som passar dig! Ja, se enkelt vart det du söker finns i din närhet och jämför hemma från din dator istället för att besöka bilhandeln personligen eller att i värsta fall ringa runt. Här är det dessutom en fördel att finna begagnade bilar eftersom att de ofta är kontrollerade och i bättre skick överlag.

Datasäkerhet i bilar kan vara fråga om liv och död
Datasäkerheten har blivit så pass uppmärksammad idag för att det helt enkelt är något som kan sätta liv på spel. Vid bristande funktioner som styr bromsar och liknande kan det få förödande konsekvenser. Det är därför utvecklingen måste gå långsamt och säkert, för att helt enkelt försäkra användare världen över om att bilen man köper med dess nya funktioner faktiskt är något säkert för hela familjen, över lång tid. Var därför säker på att göra ett bra val när du köper bil och följ uppdateringen från kontroller och utvärderingar som genomförs.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063