23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

EMCheck® mwmzII

| Medlemsnyhet | Företag Mattias Lindh Automation AB

Kontrollera att Jordförbindelser och Skärmar är anslutna på ett korrekt sätt. Snabbt och beröringsfritt under drift.

Det är sedan länge känt att för att få ett pålitligt och fungerande Automations system, är det av yttersta vikt att potentialutjämningen är korrekt utförd. Detta gäller i högsta grad för våra kommunikations kablar.
 
Strömmar med högre frekvens som ofta orsakas av frekvensomvandlare, använder inte sällan skärmen på våra kommunikations kablar som åter ledare, Detta i stället för det avsedda potentialpotentialsystemet. Skärmen är en perfekt ledare för högfrekventa strömmar, då ytan är stor och impedansen låg. Detta skapar sporadiska störningar i datatrafiken. 
 
Att bara förlita sig på magkänslan eller göra intuitiva uttalanden om kvaliteten på befintliga avskärmning och jordningsåtgärder är sällan en bra idé. Det enda sättet att säkerställa goda potentialutjämning är genom mätning.
 
EMCheck® MWMZ II är det rätta verktyget för detta ändamål. På så sätt uppfyller du kraven i DIN EN 50310, som citeras i den nya PI riktlinjen för PROFINET och PROFIBUS nätverk: "Functional potential equalization and shielding of PROFIBUS and PROFINET" from the World Association PROFIBUS & PROFINET International (PI).

EMCheck® MWMZ II består av två spolar. Den första spolen inducerar en känd spänning av och med en definierad frekvens på 2083 Hz. Den andra spolen mäter strömmen inducerad av spolen en i det inställda frekvensområdet. Förhållandet mellan dessa två värden används för att bestämma och visa växelströmsmotståndet (impedansen). Mätningen görs utan avbrott och kan även utföras på ledare som redan bär ström under sin normala drift.

  • Skärm loop impedansen i kommunikations kablage (Tex bus kablar) skall max ha 0,6 ohms impedans.
  • PE/PA loop impedansen skall ligga runt 0,3 ohm.

 Genom att använda EMCheck® MWMZ II kan du sekundsnabbt avgöra om skärmar, jordförbindelser är korrekt utförda, detta i drift utan att störa pågående produktion. Du behöver inte längre dela alla PROFIBUS, PROFINET kontakter för att hitta fel.

 Jag kommer gärna och demonstrerar och visar produkten i er anläggning.

Mattias Lindh
+46705122705
Mattias@lindhautomation.com

 

Medlemsnyhet

Företag
Mattias Lindh Automation AB

Åsgatan33
282 32 Tyringe
Sverige
Mattias Lindh Automation AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.094