23948sdkhjf

Smarta fabriker skapas genom nytt samarbete

Teknikföretaget Semcon inleder ett nytt samarbete med Kuka Nordic inom området smarta fabriker.

Teknikföretaget Semcon inleder ett nytt samarbete med Kuka Nordic inom området smarta fabriker. Tillsammans kommer de att arbeta för att utveckla erbjudandet för Industri 4.0 på den nordiska marknaden.

Industri 4.0 strävar efter en automatiserad och uppkopplad tillverkningsprocess som bland annat kan minska omställningstider och felfrekvenser samt skapa mer skräddarsydda produkter. Med utrustning från Kuka Robotics kommer Semcon att hjälpa företag att skapa automatiserade smarta fabriker.

– Kuka Nordic är en av våra spännande samarbetspartners inom industri 4.0 med lång erfarenhet av automationslösningar. Tillsammans med vår mix av kompetensområden inom smarta fabriker finns alla förutsättningar för ett framgångsrikt partnerskap, säger Markus Granlund, vd på Semcon.

Kuka Nordic är specialister inom robotik och automationsteknik och en del av en global koncern som omsätter cirka tre miljarder euro. Koncernen har idag över

13 000 anställda inom intelligenta automationslösningar över hela världen.

– Semcon besitter bred och djup kompetens inom produktionsteknik, automation, simulering, uppkoppling och molntjänster. De har dessutom stor kunskap inom specialmaskiner och robotlösningar. Med den kombinationen kan vi ta våra smarta fabriker till nästa nivå, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig på Kuka Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11