23948sdkhjf

Anpassar verksamhet inom olja & gas

Trelleborg genomför ett antal strategiska åtgärder för att säkerställa sin ledande position och konkurrenskraft inom segmentet offshore olja & gas där marknadsförhållande under en längre tid varit utmanande.

Trelleborg har beslutat att tillverkningen av djuphavsbojar för borrutrustning i djuphavsmiljöer, stegvis kommer att avvecklas vid anläggningen i Houston, Texas, USA. Produktionsutrustningen kommer att flyttas och konsolideras med verksamheten i Skelmersdale, England, vars tillverkning är inriktad på andra djuphavsbojar och specialutvecklade polymerlösningar. Den amerikanska sälj- och utvecklingsorganisationen kvarstår.

Omstruktureringskostnader relaterade till affärsområdet Trelleborg Offshore & Construction kommer belasta resultatet för det fjärde kvartalet 2017 med cirka 580 MSEK.

– Genom de planerade strukturella förändringarna kommer koncernens intjäningsförmåga och organiska försäljningsutveckling bli mer stabil och förutsägbar. Samtidigt förenklas affärsområdets struktur, och säkerställer att vi fortsatt är den enda verkligt globala leverantören av såväl djuphavsbojar som övriga specialutvecklade polymerlösningar inom segmentet offshore olja & gas, kommenterar Peter Nilsson, vd och koncernchef i Trelleborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078