23948sdkhjf

Kineser köper Nordic Paper

Nordic Paper med fabriker i Bäckhammar, Åmotsfors, Säffle och norska Greåker säljs till kinesiska pappersmassagiganten Anhui Shanying Paper Industry Co.

Enligt företagsledningen på Nordic Paper ska försäljningen inte innebära några omedelbara förändringar för de anställda.


– I dagsläget kommer det inte att betyda någonting. Vi fortsätter precis som tidigare, vi fortsätter som vanligt, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig på Nordic Paper i en kommentar.

Innan affären har gått helt i lås ska det det kinesiska företagets bolagsstämma samt kinesiska myndigheter godkänna affären.

Från fackligt håll finns en tillförsikt med ägarbytet.

– Det är skönt att få en industriell ägare, förhoppningsvis kan det ge lite arbetsro, säger Per Gustavsson, ordförande i Pappers avdelning 48 på Bäckhammar, till Värmlands Folkblad..

Per Gustavsson hoppas att Anhui Shanying med omkring 9000 antällda är intresserat av ett långsiktigt ägande.

– Det finns många frågetecken, men samtidigt är det tröstlöst att vara i riskkapitakistkvarnen, säger han vidare till Värmlands Folkblad.

Nordic Paper har ägts av en fond som till 60 procent varit kontrollerat av tyska riskkapitalbolaget Orlando Management.

Ägarna har tididigare offentliggjort att man letar efter en köpare. Stora Enso, UPM-kymmene och Billerud Korsnäs har nämnts i förhandssnacket.

Prislappen på Nordic Paper med runt 600 anställda och en omsättning på drygt 2,5 miljarader kronor beräknas vara på flera miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078