23948sdkhjf

PulpEye på Aspa Bruk

Nu har milstolpen femtio sålda PulpEye passerats då Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk investerar i ett PulpEye-system för massaanalyser online.

I Aspa tillverkas blekta och oblekta kraftmassor och den PulpEye som köpts innehåller moduler för bestämning av mätning av kappatal, ljushet, prickar och pH.

Vi har under de senaste åren märkt en allt starkare efterfrågan på våra analysatorer för kontinuerlig uppföljning av massakvaliteten, oavsett typ av massa. Genom våra samarbeten med ledande forskningsinstitut har vi kunnat introducera helt ny teknik för att successivt täcka kundernas behov av snabba och pålitliga massaanalyser, säger Öjvind Sundvall, vd PulpEye i en kommentar.

– PulpEye har under många år supportat vår kappaanalysator och med den erfarenheten var det logiskt att välja PulpEye som vår framtida plattform. Vi beräknar att hela paketet med moduler, provpunkter och ledningar för proverna till analysmodulerna kommer att installeras under höststoppet, säger Jonas Pettersson-Hagel, produktionschef massa vid Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk.

Ahlstrom-Munksjö Aspa bruk tillverkar blekt och oblekt långfibrig sulfatmassa. Man var först i hela världen med att installera syrgasblekning redan 1974. År 1989 blev bruket också först i världen med att erbjuda helt klorfri sulfatpappersmassa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078