Nyinvigde världens modernaste

| Av Peter Håkansson | Tipsa redaktionen

AGA har nyinvigt Finlands största fyllningsanläggning för gasflaskor i Riihimäki.

Den uppgraderade anläggningen är världens första helautomatiska fyllningsanläggning där den nyaste robottekniken kontrollerar alla olika skeden i hantering och påfyllning av gas. Investeringen i Riihimäki-anläggningen uppgår till 8,5 miljoner euro.

När fyllningsanläggningen i Riihimäki stod klar 1995 var den världens modernaste och den behåller i och med uppgraderingen sin internationella ledarplats.

Anläggningen i Riihimäki förser AGAs kunder med bland annat syre, kväve, argon, väte, koldioxid samt medicin- och specialgaser. Dessutom framställs drygt 200 specialanpassade gasblandningar vid anläggningen.

– Vi på AGA är stolta och glada över att vi i och med uppgraderingen av anläggningen i Riihimäki kan fortsätta erbjuda våra kunder en smidig, säker och omfattande service, säger Johan G Pettersson, produktionschef för AGAs verksamhet i norra Europa.

Förutom de 8,5 miljoner euro som AGA har satsat på fyllningsanläggningen i Riihimäki har företaget under de senaste åren investerat totalt 140 miljoner euro i anläggningarna i Borgå, Harjavalta, Imatra, Raumo och Äänekoski.

– Dessa historiskt stora investeringar visar att AGA och vårt tyska moderbolag Linde Group har en stark framtidstro på den finländska industrin, säger Johan G Pettersson.

Under de kommande åren kommer moderbolaget Linde Group att förnya och standardisera verksamhetsmodellen för sina industrigasanläggningar.

– Fyllningsanläggningen i Riihimäki är den första vi förverkligar av detta slag och konceptet kommer att fungera som modell på andra håll i världen, säger Johan G Pettersson.Håll dig uppdaterad med Process Nordic
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

13 Mkr mot skogsskador

Koll på skogen?

Svenskarna ska vara kända för att vara ett skogsälskande folk – men har vi koll på vad skogen också används till?

Pionjäranläggning förtidspensioneras

17 juni levererade Oskarshamn 1 (O1), den första kommersiella reaktorn i Sverige, sina sista kilowattimmar el.

Vibrationsövervakning med HD-teknologi

Nordic Paper Åmotfors bygger ut det befintliga onlinesystemet för vibrationsmätning på PM6 med ytterligare mätpunkter från SPM.

Södrastöd till forskningen

Ingenjörer topprankar ABB

ABB har levererat DolWin2

Arkiv

Preem Gas AB danskt

Stoppade verk räddar fladdermössen

Biologerna Martin Green och Jens Rydell, forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet, får Skånes vindkraftspris 2017 för sin forskning om vindkraftens påverkan på fladdermöss och fåglar.

SCA-förundersökning läggs ned

Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption lägger ned förundersökningen i sin helhet om trolöshet mot huvudman och mutbrott mot företrädare för SCA.

Inget jobbsug i miljösektorn

Ökad malmproduktion 2016

Vågkraft i norska nätet

Nya material från skogen

Överskottsgas blir fartygsbränsle

Investment in bar finishing capabilities

Cassandras vd delgiven

Ny teknik höjer säkerheten

Inopererade chip, tatueringar med ledande bläck och linser som kompletterar ögats bild av verkligheten. Det är några av tekniktrenderna som kan undersökas när processindustrin deltar i ett forskningsprojekt för att öka säkerheten.

Boden bygger ny avfallspanna

Knappt tio år har gått sen Bodens energi byggde sin senaste avfallspanna. Nu är det dags igen, eftersom den äldsta pannan är nästan fyrtio år.

Styrde limkokaren trådlöst

Staten berett gå in i Pajala

Bättre kvalitet med ny kamerateknik

Ett nytt projekt inom det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA) ska leda till minskade process- och kvalitetsvariationer vid pappers- och kartongtillverkning.

Nyinvigde världens modernaste

Bygger vätgasanläggning

Vill minska processindustrins utsläpp

1

Genombrottsorder för Svenska Aerogel

Investerar i Kvarntorp

Fortsatt färre olyckor

Sweco medverkar i Clink

Förvärvar Norges ledande bergteknikbolag

Tillväxt ökar utsläppen

Nya regler hotar stålindustrin

Flytt i Kiruna

Gruvöns massalinje igång igen

Investerar i Hylte bruk

Svensk skog möter norsk olja

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.224