23948sdkhjf

Investerar i Kvarntorp

mikronäringsämnen, vilka används som väsentliga ingredienser på den globala jordbruksmarknaden.

Satsningen i Kvarntorp, kommer att bidra till att möta växande efterfrågan på marknaden. Den utökade produktionen ska vara i full gång under nästa år.


– Efterfrågan på våra produkter ökar snabbt och denna expansion säkerställer att vi kan möta våra kunders krav framöver", säger Adis Redzovic, platschef vid AkzoNobel i Kvarntorp.


Analytiker uppskattar en global efterfrågan på mikronäringsämnen på över fem procent per år, delvis driven av befolkningstillväxt och växande globala problem med vattenbrist i många regioner."

Produkterna som produceras i Kvarntorp förser växter med viktiga metaller, vilket bidrar till att öka jordbrukens produktivitet. Detta blir allt viktigare då den stigande världsbefolkningen minskar mängden jordbruksmark för livsmedelsproduktion och medför en ökad odling av näringsfattiga jordar.

– Det här är en viktig strategisk investering för att stödja våra kunder och stärka vår ledande ställning på denna marknad", konsterar Thierry Vanlancker, medlem av AkzoNobels företagsledning med ansvar för affärsområdet Specialty Chemicals.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485