23948sdkhjf

Svensk skog möter norsk olja

Mötet mellan norsk oljeindustri och svensk skogsindustri är en stark motor i projektet ”The Bioeconomy region”.

En stor del av utvecklingen till ett bioekonomiskt samhälle är starkt länkad till bytet av oljeråvara i dagens produkter till biobaserad råvara.

Genom samarbetet med Norge hoppas Maria Hollander att blandningen av erfarenheter och kunskap ska väcka nya idéer. Ytterst handlar det om att underlätta omställningen till ett fossilfritt samhälle genom att stimulera etableringen av helt nya typer av företag.

Vi behöver skynda på omställningen till ett biobaserat samhälle. Nu kopplar vi ihop människor från norsk oljeindustri med svenskar som kan skogsindustrin och jag är säker på att vi kommer att hitta helt nya produktområden och affärsmöjligheter, säger Maria Hollander.

Paper Province räknar med att anställa en person på halvtid som ska arbeta för att snabbt få i gång samarbetet med norska oljeindustrin.

The Bioeconomy Region är ett interregprojekt mellan Sverige och Norge som delvis finasieras med EU-medel. Det drivs gemensamt av Region Värmland, Region Dalarna, Akershus fylkeskommune, Hedmarks fylkeskommune, Opplands fylkeskommune och Øsfold fylkeskommune tillsammans med Säffle kommun och klusterorganisationen Paper Province.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094