23948sdkhjf

SKF levererar till LKAB

SKF har tagit ett kontrakt för avancerade tjänster för tillståndskontroll i LKABs anläggningar i Luleå, Malmberget, Svappavaara, Kiruna och Narvik.

Foto: Fredric Alm.

SKF ska uppgradera maskinutrustningen med över 500 nya mätsensorer för att nå ett bredare beslutsstöd och anpassa anläggningarna till nästa generations online övervakning och prognostisering.

Samarbetet omfattar avancerad tillståndskontroll, vibrationsmätningar, fjärrövervakningstjänster och maskindiagnostik av fasta anläggningar såsom kvarnar, pumpar, fläktar, och transportörer både ovan och under jord.


– Vi har varit en leverantör till LKAB i många år och det nya avtalet ger oss ett förnyat förtroende att vara med och öka tillgängligheten i kritisk maskinutrustning, säger Måns Isacsson Service and Solutions Manager SKF Sverige.


Det nya avtalet med LKAB syftar till att öka uppföljningen, kvaliteten och standarden på tillståndskontrollen av utrustningen.


Vi vill säkerställa driftsäkerheten med ett förebyggande och proaktivt program för tillståndskontroll för att nå en lägre produktionskostnad i kronor per ton, säger Måns Isacsson Service and Solutions Manager SKF Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125