23948sdkhjf

Startat nya extrudern i Husum

Metsä Board har tagit den nya extrudern i Husum i drift. Linjen har en årskapacitet på 100000 ton belagd kartong. Hela investeringen är på omkring 350 miljoner kronor.

Extruderlinjen producerar nu sina första order och kommer att serva den globala marknaden för snabbmat med sina tuffa krav på produktsäkerhet, renhet och skydd.

Kartongen tillverkas av ren och förnybar färskfiber och är ett alternativ som föredras framför plast till muggar, tallrikar och andra take away-förpackningar, liksom till förpackningar av djupfryst mat. Kartong ger också stort värde till andra förpackningar för konsumentprodukter och för matservice. För närvarande är PE det vanligaste barriärmaterialet mot fukt och vatten till förpackningar för mat och matservice.

– I utvecklingen av de nya PE-bestrukna kvaliteterna har vi utnyttjat vår kompetens om kartongtillverkning kombinerat med senaste teknik. Vi har en integrerad anläggning i Husum, vilket är en klar fördel, säger Mika Joukio, vd Metsä Board.

I Husum har Metsä Board en modern linermaskin för 270000 ton helblekt liner och nyligen togs en av Europas modernaste kartongmaskiner med en kapacitet på 400000 ton falskartong i drift.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078