Toppbagare besöker Nordic Paper

| Av Redaktionen Papernet | Tipsa redaktionen

5 april kommer Kim Lund, och hennes lagkamrater i svenska bagarlandslaget tillsammans med Europas mest kända bagare Günther Koerffer på besök till Nordic Paper i Värmland.

Anledningen till kändisbagarnas besök i Värmland är att Nordic Paper har ett samarbetsavtal med Bagarlandslaget, vilket bland annat innebär att de hjälper Nordic Paper att utvärdera och förbättra pappret utifrån ett proffsperspektiv. Dessutom finns ett stort intresse från bagarnas håll om att få reda på mer om tillverkningsprocessen av det papper som de förbrukar mängder av varje vecka, nämligen bakplåtspapper.

Nordic Paper tillverkar papper utan tillsatta fluorkemikalier, vilket börjar få en allt större efterfrågan både i Sverige och övriga Norden. En av de stora återförsäljarna av bakplåtspapper i Norden har i vissa länder totalförbjudit försäljning av papper innehållande PFAS, fluorkemikalier.

Günther Koerfferär känd för att bland annat bakat bröllopstårtor åt kungahuset samt figurerat i Guiness rekordbok efter att ha bakat världens längsta prinsesslängd i samband med Ulricehamns 700-årsjubileum.

Bagarlandslaget består av Kim Lund, Sara Fjärrstrand, Bedros Kabranian samt Adam Söderström. Kim och Bedros är båda korade som Årets Bagare.

Fakta
Nordic Paper är världsledande inom greaseproof paper och utvalda nischer inom oblekt papper. Koncernen har en årlig omsättning på ca 2,5 miljarder SEK och en exportandel på över 90 procent.Håll dig uppdaterad med Process Nordic
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Mycket hög tillgänglighet i vinter

Vill bygga stort bioraff i Timrå

Förslag om ekokompensation

Högre järnmalmspris hissar resultatet

Året har inletts positivt med ökad produktionsvolym och rörelseresultat för första kvartalet, skriver LKAB i ett pressmeddelande när spotpriset för järnmalm under kvartalet handlats till den högsta prisnivån sedan hösten 2014.

Letar ny ägare till Gobigas

GoBiGas, Göteborg Energis demonstrationsanläggning för storskalig produktion av biogas genom förgasning av skogsråvara, kan få en ny ägare.

Startat nya extrudern i Husum

Återupptar arbetet med nyckelbiotoper

Arkiv

74-tonsfordon ger marginell nytta

”Skogsnäringen – en framtidsbransch”

Stålklänningar åter till Munkfors

Mer olja i Barents hav

De norska gas- och oljetillgångarna i Barents hav är betydligt större än vad som tidigare antagits, visar nya beräkningar från norska Oljedirektoratet.

Unik metod för gruvavfall

Rester blir biovätgas och bioplast

Ökar mer än förväntat

Försäljningen ökar mer än förväntat, produktionen var den högsta någonsin i ett enskilt kvartal. 

Drönare ska säkra gruvorna

Autonoma drönare som inspekterar svåråtkomliga gruvschakt efter sprängningar i berget ska bidra till en säkrare gruvmiljö. Utvecklingen av autonom robotik i gruvor leds av forskare vid Luleå tekniska universitet som en viktig del av framtidens gruvdrift.

Klimatklivet – ska göra biogasen möjlig

Cellulosa framtidens textilier

Nu JO-anmäler vi...

Södra vill transportera fossilfritt 2030

Ersätter fossila barriärer

Aluminium intressant alternativ

Forskning kring förgasning får 78 Mkr

Lärosätena saknar säkerhetskurser

Processindustrins framtida ingenjörer får ingen ordentlig säkerhetsutbildning. Riskanalys och processäkerhet saknas på schemat hos flera lärosäten – och de kurser som finns är valbara.

JO-anmäler Naturvårdsverket

Varmhållning undviker saltad nota

Regeringen satsar 37 Mdkr på FoU

Försiktig stubbskörd är inget hot

Beslut om tysklandsförbindelse

Malmberget uppdateras

Optimerar stränggjutningsprocessen

Förbereder finsk inflytt

Brister i flertalet gruvsaneringar

Ljus framtid för förnybart

Göran Persson in i LKAB

Omkom i fallolycka på Rönnskärsverken

Märket är satt – 6,5 procent på tre år

Sänd till en kollega

0.156