23948sdkhjf

Toppbagare besöker Nordic Paper

5 april kommer Kim Lund, och hennes lagkamrater i svenska bagarlandslaget tillsammans med Europas mest kända bagare Günther Koerffer på besök till Nordic Paper i Värmland.

Anledningen till kändisbagarnas besök i Värmland är att Nordic Paper har ett samarbetsavtal med Bagarlandslaget, vilket bland annat innebär att de hjälper Nordic Paper att utvärdera och förbättra pappret utifrån ett proffsperspektiv. Dessutom finns ett stort intresse från bagarnas håll om att få reda på mer om tillverkningsprocessen av det papper som de förbrukar mängder av varje vecka, nämligen bakplåtspapper.

Nordic Paper tillverkar papper utan tillsatta fluorkemikalier, vilket börjar få en allt större efterfrågan både i Sverige och övriga Norden. En av de stora återförsäljarna av bakplåtspapper i Norden har i vissa länder totalförbjudit försäljning av papper innehållande PFAS, fluorkemikalier.

Günther Koerfferär känd för att bland annat bakat bröllopstårtor åt kungahuset samt figurerat i Guiness rekordbok efter att ha bakat världens längsta prinsesslängd i samband med Ulricehamns 700-årsjubileum.

Bagarlandslaget består av Kim Lund, Sara Fjärrstrand, Bedros Kabranian samt Adam Söderström. Kim och Bedros är båda korade som Årets Bagare.

Fakta
Nordic Paper är världsledande inom greaseproof paper och utvalda nischer inom oblekt papper. Koncernen har en årlig omsättning på ca 2,5 miljarder SEK och en exportandel på över 90 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095