Toppbagare besöker Nordic Paper

| Av Redaktionen Papernet | Tipsa redaktionen

5 april kommer Kim Lund, och hennes lagkamrater i svenska bagarlandslaget tillsammans med Europas mest kända bagare Günther Koerffer på besök till Nordic Paper i Värmland.

Anledningen till kändisbagarnas besök i Värmland är att Nordic Paper har ett samarbetsavtal med Bagarlandslaget, vilket bland annat innebär att de hjälper Nordic Paper att utvärdera och förbättra pappret utifrån ett proffsperspektiv. Dessutom finns ett stort intresse från bagarnas håll om att få reda på mer om tillverkningsprocessen av det papper som de förbrukar mängder av varje vecka, nämligen bakplåtspapper.

Nordic Paper tillverkar papper utan tillsatta fluorkemikalier, vilket börjar få en allt större efterfrågan både i Sverige och övriga Norden. En av de stora återförsäljarna av bakplåtspapper i Norden har i vissa länder totalförbjudit försäljning av papper innehållande PFAS, fluorkemikalier.

Günther Koerfferär känd för att bland annat bakat bröllopstårtor åt kungahuset samt figurerat i Guiness rekordbok efter att ha bakat världens längsta prinsesslängd i samband med Ulricehamns 700-årsjubileum.

Bagarlandslaget består av Kim Lund, Sara Fjärrstrand, Bedros Kabranian samt Adam Söderström. Kim och Bedros är båda korade som Årets Bagare.

Fakta
Nordic Paper är världsledande inom greaseproof paper och utvalda nischer inom oblekt papper. Koncernen har en årlig omsättning på ca 2,5 miljarder SEK och en exportandel på över 90 procent.Håll dig uppdaterad med Process Nordic
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

13 Mkr mot skogsskador

Koll på skogen?

Svenskarna ska vara kända för att vara ett skogsälskande folk – men har vi koll på vad skogen också används till?

Pionjäranläggning förtidspensioneras

17 juni levererade Oskarshamn 1 (O1), den första kommersiella reaktorn i Sverige, sina sista kilowattimmar el.

Vibrationsövervakning med HD-teknologi

Nordic Paper Åmotfors bygger ut det befintliga onlinesystemet för vibrationsmätning på PM6 med ytterligare mätpunkter från SPM.

Södrastöd till forskningen

Ingenjörer topprankar ABB

ABB har levererat DolWin2

Arkiv

Preem Gas AB danskt

Stoppade verk räddar fladdermössen

Biologerna Martin Green och Jens Rydell, forskare vid Naturvetenskapliga fakulteten på Lunds universitet, får Skånes vindkraftspris 2017 för sin forskning om vindkraftens påverkan på fladdermöss och fåglar.

SCA-förundersökning läggs ned

Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption lägger ned förundersökningen i sin helhet om trolöshet mot huvudman och mutbrott mot företrädare för SCA.

Inget jobbsug i miljösektorn

Ökad malmproduktion 2016

Vågkraft i norska nätet

Nya material från skogen

Överskottsgas blir fartygsbränsle

Investment in bar finishing capabilities

Cassandras vd delgiven

Ny teknik höjer säkerheten

Inopererade chip, tatueringar med ledande bläck och linser som kompletterar ögats bild av verkligheten. Det är några av tekniktrenderna som kan undersökas när processindustrin deltar i ett forskningsprojekt för att öka säkerheten.

Boden bygger ny avfallspanna

Knappt tio år har gått sen Bodens energi byggde sin senaste avfallspanna. Nu är det dags igen, eftersom den äldsta pannan är nästan fyrtio år.

Styrde limkokaren trådlöst

Staten berett gå in i Pajala

Bättre kvalitet med ny kamerateknik

Ett nytt projekt inom det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA) ska leda till minskade process- och kvalitetsvariationer vid pappers- och kartongtillverkning.

Nyinvigde världens modernaste

Bygger vätgasanläggning

Vill minska processindustrins utsläpp

1

Genombrottsorder för Svenska Aerogel

Investerar i Kvarntorp

Fortsatt färre olyckor

Sweco medverkar i Clink

Förvärvar Norges ledande bergteknikbolag

Tillväxt ökar utsläppen

Nya regler hotar stålindustrin

Flytt i Kiruna

Gruvöns massalinje igång igen

Investerar i Hylte bruk

Svensk skog möter norsk olja

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.117