23948sdkhjf

Effektivare tester i nytt samarbete

UMV och Packaging Greenhouse erbjuder kunder möjligheter att pilotköra ny teknik inom bestrykning och i realtid mäta och utvärdera resultatet. 
– På sikt vill vi bygga ett helt Coating Competence Centre, berättar Ronnie Andersson, vd på UMV Coating Systems i Säffle.

Packaging Greenhouse kommer erbjuda möjlighet att mäta och utvärdera resultat vid provkörningar i UMVs bestrykningspilot.

Sedan några år tillbaks hyr UMV ut sin pilotmaskin till den som vill testköra ny utrustning och nya material. Men möjligheten att mäta och utvärdera resultatet har varit begränsade i UMV’s lokaler. Fram till nu, när Packaging Greenhouse flyttar in sin utrustning och börjar samarbeta med UMV kring pilotverksamheten.

– Det gör att vi nu kan erbjuda möjligheten att genomföra provtagningar under pågående körning och få fram resultaten i realtid. Kunden behöver inte åka hem för att testa, vilket spar tid. Dessutom kan mätningarna genomföras av en tredje part, vilket ökar neutraliteten, menar Ronnie Andersson.

Andersson berättar att pilotmaskinen fått genomgå omfattande uppdateringar för att bredda testkörningsmöjligheterna. Den är bokad för en lång tid framöver, vilket gör att företaget nu vågar satsa på att bygga ut sina lokaler för att husera laboratoriet och en framtida utbildningsverksamhet.

– Det är nästa steg i utvecklingen. Vi vill kunna erbjuda utbildningar, både på egen hand och tillsammans med Greenhouse, säger Andersson.

Anders Österberg, vd på Packaging Greenhouse är glad att de nu etablerar sig i UMV’s lokaler i Säffle. Han delar Ronnie Anderssons vision om att skapa ett kompetenscenter kring bestrykning och menar att det kommer vara värdefullt för regionens näringsliv.

– Vi har sedan tidigare ett starkt partnerskap med UMV. Att vi nu börjar samarbeta ännu närmare gör att vi tillsammans kan erbjuda ett ännu bredare tjänsteutbud kring pilotverksamheten. Greenhouse kan hjälpa till både med bestrykning och andra mättjänster. Vi kommer också kunna stärka kvaliteten inom vår provningsring, vilket är en tjänst som pappersbruk i hela världen anlitar oss för, berättar Anders Österberg
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064