23948sdkhjf

EU-satsning på intelligenta bärkassen

Svenska uppfinningen iFoodbag får nästan 17 miljoner kronor i bidrag från EU för att bli ännu mer miljövänlig och bättre på att sänka matsvinnet, skriver dagenshandel.se.
papernet.se har tidigare uppmärksammat den intelligenta papperskassen för livsmedel med inbyggd kyl och frysfunktion och att den kan bli en möjlighet för svensk pappersindustri.

iFoodbag lanserades i höstas. Nu tar det svenska företaget nästa steg ut i Europa för att presentera och vidareutveckla den unika produkten.

2014 inleddes tester av Ifoodbags unika bärkasse i papper. Testperioden är nu avslutad och resultatet visar att kassen klarar att hålla livsmedel, nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar.

– Det här ligger helt rätt i tiden då EU-kommissionen tycker att det är viktigt att jobba med att skapa en hållbar värld, vilket ligger helt i linje med vad vi försöker åstadkomma med våra flexibla förpackningar, säger Karl Fallgren, vd och grundare av iFoodbag i en kommentar.

Bärkassen för frys, kyla och värme kan exempelvis användas för hemleveranser av e-handlad mat eller färdigmat och kan hjälpa livsmedelsindustrin till stora besparingar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11