23948sdkhjf

SCA:s ordförande lämnar sitt uppdrag

Sverker Martin-Löf lämnar arbetet som ordförande i SCA och sina styrelseuppdrag i samtliga börsnoterade bolag.
SCAs ordförande Sverker Martin-Löf har informerat bolagets huvudägare att han inte står till förfogande för omval vid årsstämmorna våren 2016 i de börsbolag där han idag har styrelseuppdrag, uppger SCA på tisdagkvällen. Förutom SCA är det ordförandeskapet i Industrivärlden och SSAB. Martin–Löf lämnar dessutom styrelseuppdragen för Ericsson och Handelsbanken.

Beslutet kommer efter SvD Näringslivs upprepade granskning av hur SCAs affärsflyg används inom SCA. Enligt tidningens högt uppsatta källa har det varit mer regel än undantag att Sverker Martin-Löf haft familjemedlemmar med på affärsflyget och att flygningar sker i anslutning till helger, vilket ifrågasätter tjänsteinnehållet i flygresorna.

Sverker Martin-Löf kommenterade i ett pressmeddelande tidigare på tisdagen att SCA:s styrelse har beslutat att genomföra en extra granskning av SCA:s affärsflyg med revisorer utsedda av aktieägarna.

"Detta är en naturlig åtgärd givet det läge som uppstått genom medias granskning och de frågor detta skapat hos aktieägare och andra intressenter", säger Sverker Martin-Löf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064