23948sdkhjf

Massavedspriser upp

2010-12-27 Massavedspriserna fortsätter att stiga. Nyligen har både Stora Enso och Södra aviserat höjda massavedspriser.
Stora Enso Skog höjer massavedspriserna med 10–25 kronor per m3fub (fastkubikmeter under bark) från 1 januari. Södras föreningsstyrelse har beslutat att höja listpriset på barrmassaved med 35 kronor per kubikmeter fub från samma datum.

Stora Ensos nya grundpriser blir 330 kronor m3fub för barrmassaved, 345 kronor för granmassaved och 325 kronor för lövmassaved i norra Sverige. I Mälardalen är priserna 315 kronor per m3fub för barrmassaved, 330 kronor för granmassaved och 310 kronor för lövmassaved.?

- Våra massa- och pappersindustrier kör med ett högt kapacitetsutnyttjande, och vi har ett fortsatt stort behov av virke till våra industrier. Vi hoppas att vi genom denna stimulans kan öka aktiviteten i skogsbruket, säger Ulf Klensmeden, virkeschef på Stora Enso Skog, i ett pressmeddelande.

- Genom prishöjningen ökar lönsamheten i gallringarna ytterligare, samtidigt som den gallrade skogen ges förutsättningar för en långsiktigt hög och värdefull produktion, tillägger Klensmeden.

Södras nya pris blir 350 kronor per m3fub för barrmassaved. Utöver listpriset tillkommer tillägg för certifierat virke och eventuellt övriga premier.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078