23948sdkhjf

Iggesund halverade koldioxidutsläppen

2009-12-28 Iggesunds bruk har under 2009 minskat koldioxidutsläppen från fossila källor med 65 procent. Den kraftiga sänkningen – 63 000 ton – har möjliggjorts genom en konsekvent energiöversyn och efter investeringar på runt 100 miljoner kronor.
Den kraftiga sänkningen av Iggesunds koldioxidutsläpp har åstadkommits genom en kombination av energibesparingar och investeringar i ökad kapacitet att nyttja biobränslen, rapporterar nyhetssajten Packnyheter.

– Redan innan de här åtgärderna var bruket biodrivet till nära 90 procent. Nu kommer vi att hamna på 95 procent. Vi är inte långt från att ha en tillverkning, som är helt utan utsläpp av fossil koldioxid, säger Guy Mallinson, ansvarig för Iggesunds försäljning i Europa, i en intervju på Packnyheter.se.

Vid Iggesunds bruk bedrivs sedan länge ett långsiktigt miljöarbete, som omfattar hela processen. Företagets energiförsörjning bygger på värme från den egna processen och elektricitet som till nära hälften är egenproducerad. I dag genereras över 90 procent av denna elektricitet från biobränslen, skriver Packnyheter. När det gäller värmeförsörjningen har Iggesunds bruk ett överskott, som förutom att driva den egna produktionen också används till att torka virke i Holmen Timbers sågverk, men även för uppvärmning av bostäder i grannskapet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109