23948sdkhjf

Rottneros nyemission övertecknad

2009-12-11 Rottneros nyemission har övertecknats med 49,5 procent. Därmed har nyemissionen inbringat mer än 200 miljoner kronor, vilket också innebär att långivande banker har konverterat skulder motsvarande 200 miljoner till aktier i Rottneros.
Det slutgiltiga resultatet för Rottneros nyemission visar att 886 miljoner aktier, motsvarande 98,3 procent av de erbjudna aktierna, har tecknats med stöd av teckningsrätter. Därtill har anmälningar inlämnats om att teckna ytterligare 461 miljoner aktier utan stöd av teckningsrätter, vilket sammantaget innebär att nyemissionen övertecknats med 49,5 procent.

Då nyemissionen har inbringat mer än 200 miljoner kronor, har Rottneros långivande banker, i enlighet med överenskomna villkor, konverterat räntebärande skulder motsvarande 200 miljoner kronor till aktier i Rottneros.

- Det faktum att nyemissionen är övertecknad visar att det finns en stark tro på Rottneros hos våra aktieägare. Den nu genomförda finansiella och operativa omstruktureringen av bolaget har gett oss ett Rottneros med en effektivare produktionsstruktur samt väsentligt förstärkt balansräkning. Det ger oss möjlighet att blicka framåt mot våra prioriterade förbättringsprojekt, säger Rottneros VD, Ole Terland, i ett pressmeddelande.

- Vid Vallviks bruk kan vi påbörja ett investeringsprogram som förbättrar konkurrenskraften genom höjd produktion av både massa och grön energi, samtidigt som den nödvändiga miljöinvesteringen får en kostnadseffektiv lösning. Miljödomstolen har gett oss två år att färdigställa den investeringen, säger Ole Terland.

Genom nyemissionen ökas det egna kapitalet i Rottneros med 405 miljoner kronor efter emissionskostnader. Till följd av bankernas konvertering, en extra amortering på 60 miljoner, samt att Nemus Holding kvittar en lånefordran inom ramen för nyemissionen, minskar Rottneros' räntebärande skulder med 280 miljuoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079