23948sdkhjf

Billerud stoppar produktionen av säckpapper

2008-12-16 Billerud kommer att stoppa all produktion av vitt och brunt säckpapper på bruken i Skärblacka och Karlsborg under perioden 22 december till den 7 januari. Åtgärden påverkar avsevärt lönsamheten i det fjärde kvartalet.
Den kraftigt minskade aktiviteten inom byggsektorn i södra Europa samt höga kundlager har fått efterfrågan på säckpapper att minska kraftigt. Billeruds produktionsstopp i Skärblacka och Karlsborg görs i syfte att anpassa produktionen till den lägre efterfrågan och undvika lageruppbyggnad.

Denna åtgärd kommer tillsammans med övriga produktionsbegränsningar innebära att den sammanlagda produktionsminskningen under fjärde kvartalet uppgår till cirka tio procent av Billeruds totala produktionskapacitet. Den sammantagna effekten av produktionsbegränsningar och priserosion kommer att för fjärde kvartalet medföra ett negativt och avsevärt lägre resultat än vad bolaget tidigare bedömt, heter det i ett pressmeddelande från Billerud på tisdagen.

- Vi bedömer att en fortsatt produktion leder till en priserosion på marknaden, som inte på något sätt gagnar oss, varför vi väljer att stå stilla. I en processindustri som vår får dock produktionsbegränsningar av denna magnitud betydande konsekvens för lönsamheten på kort sikt, säger Billeruds VD Per Lindberg i en kommentar till åtgärden. /AA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063