23948sdkhjf

Metso köper stora delar av Aker Kvaerner

Metso har tecknat en avsiktsförklaring för att köpa Aker Kvaerners affärsenheter Pulping och Power till en prislapp på omkring tre miljarder norska kronor, eller 350 miljoner euro.

Köpet skulle möjliggöra för Metso Paper att komplettera sitt affärsområde för Fiberlinjesprodukter. Det innebär att Metso Paper kommer att kunna leverera alla kärnprocesser för en modern massaanläggning, inklusive den kemiska massalinjen, kemisk återvinning och kraftgenerering för massa och pappersproduktion.

- Affären överensstämmer bra med vår strategi för lönsam tillväxt. Under de senaste åren har efterfrågan på kompletta processer för kemiska massabruk utvecklats positivt, särskilt i Sydamerika och Asien, och vi förväntar oss att den positiva utvecklingen fortsätter, säger Risto Hautamäki, President Metso Paper och fortsätter:
- Vi ser förvärvet av Aker Kvaerners Pulping och Power verksamhet som ett utmärkt tillfälle att komplettera vår bas för teknologi och servicetjänster inom kemikalieåtervinning och lövvedsmassa.

Innan affären kan genomföras ska den genomgå en så kallad ”due diligence”, alltså en genomgång av ställning, avtal, åtaganden och riskexponerin, som genomförs av Metso. Dessutom skall ett slutgiltigt kontrakt undertecknas samt att relevanta myndigheter skall godkänna affären.

Partnerna har för avsikt att underteckna det slutgiltiga kontraktet i mitten av april 2006.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065