23948sdkhjf

Strid i Pappers´ ledning leder till avhopp

Pappers´ avtalssekreterare Lennart Olovsson lämnar jobbet vid årsskiftet. Det var på gårdagens förbundsstyrelsemöte som ordföranden, Sune Ekbåge, lät bomben brisera: Lennart Olovsson avgår, och hans uppgifter tas tills vidare hand om av av Ekbåge själv.

- Vi har beslutat att påskynda den generationsväxling som pågår i förbundet, säger Sune Ekbåge till tidningen Dagens Arbete. Varken han eller Lennart Olovsson döljer att det är olika syn på den fackliga kampen som ligger till grund.

- Jag drar mig tillbaka och ska arbeta lite på distans och som "mentor" fram till pensionen, säger Lennart Olovsson, som inte vidare vill kommentera sin avgång.

Lennart Olovsson har på senare år framstått som en stridbar facklig kämpe. Bland annat väckte hans framtoning i den finska avtalsrörelsen i våras de svenska arbetsgivarnas ilska.

- I grunden finns de diskussioner som förts mellan Lennart och mig, där vi inte i alla delar varit överens. Att sådana här diskussioner förs i en facklig organisation är helt naturligt, och jag vill säga att vi inte varit osams om målen, mer om medlen i vissa fall, säger Sune Ekbåge.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063