23948sdkhjf

Får Atlas Copco Bergteknikpris 2014

Atlas Copco Bergteknikpris går 2014 till Kent Hedin, gruvproduktionschef vid Boliden Garpenberg, för hans arbete med att utveckla effektivare metoder för bergbrytning – och därmed säkrare arbetsplatser.
”Genom sitt starka engagemang för borrning och sprängning samt säkerhet bidrar årets bergteknikpristagare till att driva bergteknisk utveckling vidare och fortsätta positionera de svenska gruvorna som de modernaste i världen”, heter det i motiveringen.

Årets bergteknikpristagare har under många år engagerat sig för utvecklingen av borrning och sprängteknik i Bolidens gruva i Garpenberg. Arbetet har resulterat i mindre sprängskador vilket leder till en säkrare arbetsplats för personalen då risken för stenfall minskas.

– Under cirka två års tid har vi arbetat med att försöka finna en metod för att minska mängden sprängämne. Ju mer kontrollerat vi kan arbeta med borrning och sprängning desto bättre är det för alla, säger vinnaren Kent Hedin.

Årets Bergteknikpris delas ut vid Atlas Copcos Luciaseminarie den 12 december 2014 vid testgruvan som ligger under huvudkontoret i Sickla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078