23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

EtherCAT mätmodul - integreras direkt i det PC-baserade styrsystemet

Högklassig, snabb och robust mätteknik med de nya EtherCAT mätmodulerna. En mätnoggrannhet på 100 ppm vid 23 °C, en exakt synkronisering på < 1 μs och den höga samplingsfrekvensen på upp till 50 000 sampel/s ger en datainsamling med högsta kvalitet.

På SPS IPC Drives 2016 presenterade Beckhoff sin nya modulserie för High-end mätteknik. Därmed kan högklassig, snabb och robust mätteknik integreras i PC-baserade styrsystem. De nya EtherCAT-mätmodulerna kan integreras direkt i det modulära EtherCAT-terminalsystemet och kombineras med det omfattande utbudet av över 500 andra EtherCAT-moduler. Det nya metallhöljet har optimerats för mätteknisk användning med avseende på skydd och kylning. Samtidigt har dess gränssnitt designats för ännu högre flexibilitet, t ex för LEMO och BNC kontaktdon eller den väl beprövade fjäderanslutningsklämman som en snabb anslutningsbar standardapplikation. En mätnoggrannhet på 100 ppm vid 23 °C, en exakt synkronisering på < 1 μs och den höga samplingsfrekvensen på upp till 50 000 sampel/s ger en datainsamling med högsta kvalitet.
Extremt noggrann mätteknik sänker förbrukningen av råmaterial och produktionsenergi inom maskin- och anläggningsteknik och bildar underlag för tillståndsövervakning och förebyggande underhåll. Med den nya EtherCAT-mätmodulen kombineras High-end mätteknik och klassisk automationsteknik inom ett och samma system: Ett I/O-system för anslutning av alla vanliga sensorer bildar tillsammans med TwinCAT en central mjukvaruplattform för teknik och styrning. Det robusta metallhöljet har utrustats med flexibla väl synliga kontakter för alla mättekniska standardgränssnitt och möjliggör enkel systemintegration i alla vanliga mätapplikationer. Den nya hårdvarugenerationen inom mätteknik levererar mätdata med mycket hög kvalitet, bl. a. genom att använda sig av EtherCAT:s tekniska egenskaper i full omfattning:

–                    snabbhet: samplingsfrekvens på upp till 50 000 sampel/s, allt efter gränssnitt,

–                    tidsprecision: exakt synkronisering på < 1 μs,

–                    mätprecision: mätnoggrannhet på 100 ppm vid 23 °C,

–                    proaktiv: integrerad anslutnings- och funktionsdiagnos i de enskilda modulerna.

Den nya High-end mätteknikserien kompletterar det befintliga modulprogrammet och omfattar i samband med produktlanseringen elva moduler med olika gränssnitt och ingångskopplingar, bl. a. för spänningsmätning 20 mV…30 V, strömmätning ±20 mA, IEPE, termoelement, RTD (PT100/1000), DMS/lastcell med full-/halv- eller kvartsbrygga samt integrerad bryggkomplettering eller potentiometer. Inställning av ingångskanalernas mätområden sker flexibelt med hänsyn till både elektriska parametrar och programvara. Fler fördelar är distribuerade klockor samt ”Extended Range“, som gör att användaren får tillgång till hela det tekniska mätområdet, dvs upp till 107% av det specificerade nominella mätområdet som kan uppnås, beroende på efterfrågat mätområde. Som tillval finns EtherCAT-mätmodulerna även med certifikat för fabrikskalibrering.

 

Beckhoff Automation AB
Östra Hindbyvägen 70
213 74 Malmö
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5566225107

Kontaktperson

EJ
Eva Johansson
Marknads/ekonomiassistent
+46 (0)40 680 81 75 Eva.Johansson@beckhoff.se

Sänd till en kollega

0.112